Kunst

Agnete Dollerup

Udstiller 3. februar – 9. marts

 

Hele Agnete Dollerups store familie og anerne før hende har altid udfoldet sig kunstnerisk med maling, tegning, keramik og skulpturer og alskens kunsthåndværk, så børnene i familien inkl. den lille Nete er flasket op med kunst, inspireret, støttet og opfordret til at udfolde sig inden for alle kunstens retninger.

 

Som det ofte sker, fulgte en pause i arbejdet, men i 2004 tog Agnete kunsten op igen og fulgte nogle kurser i teknikker med akryl hos billedkunstner Vagn Scharling.

 

Det blev et vendepunkt for Agnete Dollerup, idet akrylens mange muligheder med lag-på-lag teknikken fascinerede hende. Hun kunne lave relief-strukturer med akrylspartelmasse, lim og stof, papir, sand, grus etc. Hun bliver ved med at eksperimentere. Det er et must for hende at blive ved med at udvikle sig, og hun kalder selv sin kunst for abstrakt naturalisme.

 

Et andet must for Agnete Dollerup er at undervise andre i maling, tegning osv., derfor har hun siden 2007 sammen med 4 andre kunstnere ledet Billedmalerskolen i Ældresagens regi i Høje Tåstrup.

 

Agnete Dollerup udstiller kontinuerligt landet rundt, men det er også blevet til en udstilling i Tyskland. Der er altid bud efter hende.

 

 

Tanya Jensen

Udstiller 9. marts – 2. maj

 

Tanya Jensen hører ikke til de kunstnere, der har malet og tegnet fra barns ben. Hun begyndte først at interessere sig for kunst som voksen. Hun har heller ikke fulgt nogen kurser eller anden form for undervisning, men er absolut autodidakt. Til gengæld elsker hun at eksperimentere med forskellige udtryksformer for derigennem at finde sin egen vej og stil, som hun så udvikler og forfiner gennem nye forsøg.

 

Materialevalget skifter også når trangen til fornyelse melder sig hos Tanya. For tiden arbejder hun med blæk og sprit og opnår nogle spændende udtryk. Sprit fortrænger vandet i blæk. Derfor kan hun aldrig forudsige resultatet, men forfølger det og fremhæver motiver med konturstreger og pensel, når hun ser dem dukke frem.

 

Tanya Jensens billeder er fantasifulde, drømmende og anderledes, og hun er en efterspurgt udstiller. Hun har ca. 60 udstillinger i København og på Sjælland bag sig.

 

 

 

 

I biografens foyer er der skiftende udstillinger.

 

En udstilling varer som regel to måneder. Udstillingerne varieres, således at forskellige kunstformer som malerier, akvareller, tegninger, grafik, collager og tekstilkunst repræsenteres. Kunstnerne er både professionelle og amatører og kommer fra såvel ud- som indland. Mange er selvfølgelig lokale kunstnere.

 

Udstillingerne kan besøges i biografens normale åbningstider fra kl. 19:00 – ca. 21:00.

 

Udstillingerne, der som regel er salgsudstillinger er gratis for udstillerne, men til gengæld garanterer biografen ikke for salg.

 

Hvis man er interesseret i at udstille i biografens foyer,

 

kan man rette henvendelse til Lise Krum på tlf. 47 33 44 04.