Kunst

BIRGIT LEMVIGH-HAMMER UDSTILLER VÆG- OG BILLEDTÆPPER I  SLANGERUP  BIO I DECEMBER  2023  &  JANUAR 2024

Birgit Lemvigh-Hammer er 82 år og har boet i Slangerup i mange år, men er nu flyttet til Birkerød. Hun har arvet sin begejstring for nål, tråd og symaskine fra sin mor, som i mange år underviste i maskinsyning på kurser i aftenskolen. Som barn syede Birgit tøj til dukkerne og som voksen til sig selv og børnene.

Med bladene "Eva" og "Alt om håndarbejde" fik Birgit inspiration til patchwork, som åbnede for en helt ny verden.

Midt i 80'erne deltog Birgit i aftenskolekurser inden for denne nye disciplin og blev snart medlem af store og små quiltegrupper og tilsvarende foreninger. Siden har hun deltaget i kurser med gæstelærere fra ind- og udland og har sammen med grupperne både rejst og udstillet i mange lande.

Efter at have syet rigtig mange senge- og skovturstæpper arbejder Birgit nu med væg- og billedtæpper. Det er disse tæpper, hun vil vise i biografen.

 

I biografens foyer præsenteres løbende skiftende kunstudstillinger af varieret karakter.

En typisk udstillingsperiode strækker sig over to måneder, hvor forskellige kunstformer som malerier, akvareller, tegninger, grafik, collager og tekstilkunst bringes i fokus. Kunstnerne, der deltager, spænder vidt fra etablerede professionelle til ambitiøse amatører og repræsenterer både nationale og internationale talenter. En betydelig andel af udstillerne har naturligvis lokal tilknytning.

Udstillingerne er tilgængelige i biografens almindelige åbningstider fra kl. 19:00 til ca. 21:00.

Det bør bemærkes, at udstillingerne primært er salgsudstillinger, og selvom deltagelse er uden omkostninger for kunstnerne, kan biografen ikke garantere for salg.

For dem, der ønsker at udstille i biografens foyer, er det muligt at rette henvendelse til Lise Krum på telefonnummer 47 33 44 04