Kunst

BIRGIT BEJDER UDSTILLER I SLANGERUP BIO I FEBRUAR OG MARTS

Birgith Bejder har arbejdet på Løvens Kemiske Fabrik. Der blev hendes interesse for kunst vakt, da der på stedet var en kunstforening. En kollega fik hende med på et malerkursus i Farum med ordene: Hvis du ikke kan male, er der altid kaffe, kage og en god snak. Men det kunne hun, og det blev starten på en ny passion, som har fulgt hende lige siden. Hun endte også med at sidde i Kunstforeningens bestyrelse.

Naturens farvesymfoni er for hende tæt på smuk musik og blid poesi og glæder hende bestandigt.

Birgith Bejder maler for det meste akvareller og deltager jævnligt i forskellige kurser og højskoleophold. Hun har haft mange udstillinger i Nordsjælland og Københavns område og er eller har være medlem af flere kunstgrupper i Frederikssund og Slangerup. Hun modtager gerne bestillinger, også vanskelige, bl.a. har hun fået en opgave fra NCC byggefirmaet i Tuborg Havn, som gik ud på en akvarel på 1,2 x 1,2 m af et ide-træ. Træet skulle først bære blomster siden frugter, som kunne ende med at falde lige ned i en turban, alt sammen til inspiration for med- arbejderne. Lidt af en opgave må man sige, som i øvrigt måtte males på gulvet p.g.a. det store format.

I biografens foyer er der skiftende udstillinger.

En udstilling varer som regel to måneder. Udstillingerne varieres, således at forskellige kunstformer som malerier, akvareller, tegninger, grafik, collager og tekstilkunst repræsenteres. Kunstnerne er både professionelle og amatører og kommer fra såvel ud- som indland. Mange er selvfølgelig lokale kunstnere.

Udstillingerne kan besøges i biografens normale åbningstider fra kl. 19:00 – ca. 21:00.

Udstillingerne, der som regel er salgsudstillinger er gratis for udstillerne, men til gengæld garanterer biografen ikke for salg.

Hvis man er interesseret i at udstille i biografens foyer, kan man rette henvendelse til Lise Krum på tlf. 47 33 44 04.