Kunst

HELGE VOLDBJERG UDSTILLER I SLANGERUP BIO

Helge Voldbjerg er uddannet klejnsmed og arbejder i Slangerup.
Han er meget glad for stålet, som i hans hæder udtrykker en mangfoldighed af styrke, råhed, elegance og lethed, formet i varierende størrelse.

I over 25 år har han arbejdet med stålet både professionelt og kunstnerisk. Hans første skulptur blev til allerede i hans læretid. H.Voldbjergs værker er mest udført som relieffer, der tredimensionalt svæver ud fra underlaget, og han arbejder gerne med runde, bløde former i hårdt rustfrit stål. Stålet bearbejdes og varmebehandles til der fremkommer farvenuancer varierende fra
det blanke pistolblå til det gyldne, gråbrune matte.

Han arbejder også med ”wire-art”, dvs. strimler af rustfrit stål. H. Voldbjerg er bl.a. medlem af Åbne Atelierdøre i Høje-Tåstrup Kommune.

Det er blevet til mange udstillinger for H. Voldbjerg mest indenlands men også en enkelt i udlandet. Desuden har han deltaget på en censureret udstilling.

I biografens foyer er der skiftende udstillinger.

En udstilling varer som regel to måneder. Udstillingerne varieres, således at forskellige kunstformer som malerier, akvareller, tegninger, grafik, collager og tekstilkunst repræsenteres. Kunstnerne er både professionelle og amatører og kommer fra såvel ud- som indland. Mange er selvfølgelig lokale kunstnere.

Udstillingerne kan besøges i biografens normale åbningstider fra kl. 19:00 – ca. 21:00.

Udstillingerne, der som regel er salgsudstillinger er gratis for udstillerne, men til gengæld garanterer biografen ikke for salg.

Hvis man er interesseret i at udstille i biografens foyer, kan man rette henvendelse til Lise Krum på tlf. 47 33 44 04.